Ki vagyok

Ki vagyok én, és mi végre vagyok itt a földön? Ki tudná ezt nekem elmondani? Tágra nyílt szemekkel bámulok bele a nagyvilágban, próbálok nevetni, de néha csak egy fanyar mosolyra futja. Próbálok szeretni, de van, hogy magamat sem tudom. Lehet, hogy holnap már messze leszek, lehet, hogy itt maradok még egy darabig, és kiírom magamból a valós valótlanságokat. Lehet, hogy itt hagyok magamból valamit, lehet, hogy észre sem veszitek, amikor elmegyek. Na ugye mennyi lehetőség van? Hát nem csodálatos ez az élet?

Verseim

Beszóltak

  • Gilyannkata: Ma újra elolvastam írásomat. Hát igen. Az óta sokat változott az életem. Már nem élünk együtt, és ... (2012.06.03. 19:30) keresztem..........
  • Gilyannkata: :) nagyon aranyos vagy és igazi barát, köszönöm a biztatást (2009.07.19. 13:38) Depresszióóóóóóóó
  • holdkirálylány: Nagyon eredeti stílusod van, a jószándékod is tiszteletre méltó. A szöveg jelentős részét felhaszn... (2009.04.20. 15:22) Az én örök szerelmem
  • Gilyankata: Kedves N.Kati! El fogom olvasni, bár lehet, hogy már olvastam, csak éppen nem tudom, hogy hányas b... (2008.12.10. 16:40) a szabad akarat súlya
  • Gilyannkata: Hát ezen én is gondolkoztam már???????........????????? (2008.09.21. 15:29) CICA

Te hogy gondolod?

2008.04.29. 14:41 - Gilyannkata

 

Az Isten, amikor megteremtette a férfit, két csodálatos dologgal ajándékozta meg. Az egyik az éles esze, a másik a farka. Csak az a baj, hogy a kettő nem működik egyszerre, mert amikor a farka kerül előtérbe, az esze ilyenkor leblokkol. Ezért mondják azt is, hogy a férfit a farkánál fogva lehet megfogni….akkor vonaglik.

A nőt azért teremtette, hogy a férfi legyen amibe gyönyörködjék. De, ha az idő múlásával, a nő elfakul, elhízik, egyre ápolatlanabb lesz, akkor hogyan is várhatná el, hogy ugyanúgy csodálják, mint amikor szép volt és üde?

A nőknek az adatott meg, hogy a családba, környezetükbe bevigyék a szépséget, szeretetet, a férfit, aki néha egy nagy gyermek, kellőképpen becézze, sőt elégítse ki minden téren.

A nő legyen ápolt, legyen kedves, legyen szelíd, de ugyanakkor legyen erős (nem fizikálisan), ha baj van, ő legyen, aki összetartja a családot.

A férfi legyen határozott, legyen egyénisége, és nyújtson biztonságot családjának.  

A nőnek is legyen esze, tudja megjátszódni magát akkor is, amikor nincs kedve, és ne jöjjön elő a fejfájással, azért mert nincs ráhangolódva. Az a baj, hogy, ahogy Csernus is írta, túl sok a görcs bennünk, nem tudjuk, vagy nem akarjuk megbeszélni partnerünkkel, hogy mik is a problémáink, hogy miért is nem akarjuk, így aztán egy másfajta játékot alkalmazunk. Gyengének, erőtlennek tetetjük magunkat, vagy éppen migrénre hivatkozunk, csakhogy bebújunk a magunk kis világában összehúzott lábakkal, ahol majd arról álmodozunk, mit is szeretnénk tulajdonképpen. Mivel a partnerünkkel többször van kudarcunk, akkor az álmainkban őt ki tudjuk cserélni egy másik Ő-vel, a tökéletessel, aki pontosan oda nyúl, ahová mi szeretnénk, pontosan akkor, amikor mi akarjuk. Mint a selyemhernyók begubózunk.

Pedig csak az kellene, hogy leüljünk és megbeszéljük az egészet. Honnan tudja ő, ha nem mondjuk, vagy mi honnan tudjuk, milyen vágyak égnek benne, ha nem mesél róla?

De az álomvilágban nem is kell szépek legyünk, lehetünk slamposak, elhanyagoltak, sőt nagyokat zabálhatunk, mert a képzeletbeli álomnak mi úgyis tetszeni fogunk. Arra lennék azért kíváncsi, hogy hány férfi, azokból az elképzelt álmokból ugyanolyan trehány, pocakos és ápolatlan. Na ugye, na ugye? Ha már álmodom, legyen tökéletes.

Vannak kultúrák, ahol a lányt mindenféle téren felkészítik, mielőtt férjhez menne. Mi ezeket a kultúrákat igen is lenézzük, de kérdem én, mire tanítjuk mi a fiataljainkat?

Tanítani kellene őket, arra, hogy a sex nem szégyen, hanem egy csodálatos élmény, az élet velejárója. Tanítani kellene arra, hogy akarják megismerni saját testüket, vágyaikat, hogy amikor készen állnak a felnőtté válásra, tudják, mit kezdjenek magukkal.

Lehet, hogy szükség van, sőt igenis szükség van a pornóra, de ha a gyerek azokon a filmeken  nő fel, olyanná is válik. Hol marad akkor a simogatás, a kölcsönös örömszerzési vágy? Csak dugunk, mint a nyulak, és közben érezzük, hogy ez bizony lehetne másképp is. Az a baj a mai emberrel, hogy a két dolgot (és még sok mást is) nem tudja összeegyeztetni. Vállalni, hogy igenis ő nő, és igényei vannak, azon kívül, hogy a családját rendezi jól-rosszul, vagy az a férfi, aki vagy kirázza, vagy elkur máshová, mert otthon nem kapja meg, amit szeretne. Ha ez bűn, akkor nem csak az egyik hibás, hanem a másik

Egyesek Csernust és könyvét arrogánsnak, perverznek és vulgárisnak tartják. Van benne valami. A vulgáris szót én is aláírom, de a sok csúnya beszéd mögé benézve, igenis van valami igazság abban, amit a doktor úr mond. Megvallóm, amikor először hallottam beszélgetni ezt az embert egészen felháborított, sőt antipatikusnak tűnt. Ami azonban a címét illeti, én nem ezt adtam volna neki. Ő nemcsak a nőről beszél könyvében, hanem az egész rohadt társadalomról, ami jellemző napjainkra. De vegyük figyelemmel, hogy csak a rossz oldalát mutatja a dolgoknak. Nagyon sok esetben nem értettem egyet vele, az ember egy bizonyos idő után, már nem gondolkozhat úgy, mint fiatalon, amikor szabad volt. Természetesen vannak extrém esetek, ahol már csak a válás segíthet, de minden eset egyedülálló. A férfiakról is éppen úgy lehúzza a keresztvizet, mint a nőkről. Én például azt a címet adtam volna neki, hogy „beteg társadalmunk”. Hogy olyan vulgáris a szóhasználata, azt hiszem ezt kicsit reklámcélú is. Manapság a csúnya beszédet, pe rverzségeket jobban el lehet adni. 

 

Ha valaki azt a szavakat mondja nekem, hogy: érzékeny, szeretet, szép, hiúság, befogadó akkor a NŐ, ha azt mondja: erő, biztonság, tudatosság, harcias, akkor a FÉRFI jut eszembe. Vajon miért?  

A bejegyzés trackback címe:

https://maezvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr96447217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.04.30. 08:44:02

Azért látom, a stílusodon erősen keményített a doktor úr. :-)
Csernus egyébként túl van a saját hazugságain, önámításain, amik kis híján elpusztították.
Ezért ilyen kemény. Sokan hazudnak maguknak, és ő tudja, hogy ebből csak úgy lehet felébreszteni az embereket, ha kemény, vulgáris, agresszív. mertz a máz alól így bújik elő a valódi egyéniség. Az önáltatók leginkább az együttérzésből, sajnálatból táplálkoznak. Ha így teszel velük, te is építed a kártyavárukat. Ő fogja, és szétrombolja ezt. Aztán megnézi, mi van alatta. Mi a valóság?
Van, akinek semmi nincs alatta. Akkor segít, hogy felépítsenek egy valós világot.
Nem bunkó- ez egy szisztematikus módszer.
Nézd meg a blogját! Végtelen udvarias, jómodorú ember.

Gilyannkata 2008.04.30. 14:47:27

Elöszőr megvallom arra gondoltam, beteszem a Kávédarálóban, olyan jót lehetne rajta vitázni, de aztán, mégsem tettem.
Nem ismerem a Csernus meséjét, de érdekelne, a blogjacímét küld már el nekem.
Aki végig olvassa, nemcsak beleolvas, a könyvét az jobban megérti őt mint ember. Nekem is megváltozott a véleményem róla. Érdekesnek találom, egy olyan embernek akivel tudnék beszélgetni. Ezt most nem mint páciens értem, haenm mint ember.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.05.02. 08:42:19

csernusdoki.freeblog.hu/
Nagyon kevés személyes van- inkább csak a fellépések, rádióműsorok...csak a stílusa miatt érdemes beleolvasni. Hogy lásd, mennyire udvarias.


süti beállítások módosítása